Geçen akşam abim, elinde bir kutu frambuazla gelince, yeni makinem gelene kadar birşey yapmayacağım diyen ben,ne yapsam, nasıl yapsam diye düşünmeye başladım.Pazar günü mutfak sırası bende olunca öğrencilik yıllarımdan kalma pazar günü rehavetimi, mutfağımızda portakal kokusu eşliğinde atlattım ve uzun zamandır denemek istediğim portakallı pandispanyayı da denemiş oldum.
pandispanya için malzemeler
*3 yumurta
*4 fincan toz şeker ( türk kahvesi fincanı)
*5 fincan un
*1 fincan sıvıyağ
*2 adet portakal rendesi
*5 yemek kaşığı portakal suyu
*1 paket vanilya
*1 paket kabartmatozu
pandispanyayı ıslatmak için : 1 adet portakalın suyu (yaklaşık yarım su bardağı)
Kreması için
*2 yemek kaşığı un (tepeleme)
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 su bardağı süt
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 poşet krem şanti
*yarım su bardağı süt
yapılışı
*portakal rendesi hariç bütün kek malzemesi mikser yardımıyla 7 dk. çırpılır.(sabır gerektiriyor ama sabreden derviş...)
*kıvam alan kekin içine portakal suyu eklenerek, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökülür.
*160 cc de pişen kek ılıklaşınca portakal suyuyla ıslatılır ve soğumaya bırakılır.
*krema için; son 3 malzeme hariç diğerleri derin bir tencerede çırpma teliyle kaynayıncaya kadar karıştırılır.
*kaynayan krema ocaktan alınarak vanilya eklenir ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
*ılıklaşan kremaya krem şanti ve yarım su bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikser ile 10 dk. çırpılır.
*soğuyan kekin üzerine kremanın yarısı sürülüp, frambuaz ve damla çikolata eklenir. (dilimlerken sorun yaşamamak için frambuazları elimle küçük parçalara böldüm)
*arzu edilen şekilde süslenerek, dolapta 1 saat bekletildikten sonra servis edilir.
not : önce krema hazırlanıp dolapta 1 saat bekletilince daha kullanışlı bir kıvam alıyor.
Şİfa Olsun!