"Sabretmek; bir fenalık karşısında susmak değil, güce sahip olduğun halde zulmetmemektir" diyor Huveylid bin Esed.Gerçekten sabretmek ciddi anlamda bir imtihana muhatap olmaktan geçmiyor.Bazen bela, musibet sen hic bilmeden tatli gorunur de ardinca dertsiz dermansiz gidersin, gidersin de anlayamazsın...Cok acisi, sancisi olur.Ama icinde bulundugun halet-i ruhiye seni kör yapmistir, göremezsin.Ne zaman sukunete erersen o zaman anlarsın, ve iste o anda bir şükür, seni bin yapar...bedelsiz bir yaşam alanına sahip değiliz.Her güzelliğin önceden ödenmiş bir bedeli olduğu gibi her fenalığın sonrasında da muhakkak bir ferahlama vardır.Dünyada ki bütün zorlukların ortak özelliği geçici olmasıdır aslında.Ve geçici olmayan tek zorluk ahiret zorluğudur.İşte bu zorluk Rabbimizin müjdesiyle rahatlatıyor bizi "her zorlukla beraber bir kolaylık vardır (sure-i inşirah/5)".Bizi diğerlerinden ayıran en önemli yanımız düşünmemiz değil tefekkür etmemizdir ki bu vesileyle zorlukları aşar, en güzel sabırla ahlaklanırız.
Rabbim; bize yalnızca hayrı istemeyi öğret ve bizi sev...
Muffin kalıbında yapılabilecek en kolay, en yumuşak ve en garantili tarif .evet iddaalı ama bunu hakediyor.muffin kalıplarında yapılması şart değil tepside de aynı sonuca ulaşılabiliyor.
tarif ; yasemin ablanın
sitesinden
Havuçlu Kek
malzemeler (23cm lik tepsi veya 24 adet mufin için)
*4 adet yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*1,25 su bardağı sıvıyağ
*1,5 su bardağı un
*3 su bardağı rendelenmiş havuç
*1 su bardağı ceviz veya fındık
*1 paket kabartmatozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya
*2 tatlı kaşığı tarçın
* çay kaşığı tuz
yapılışı*derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.içine sıvıyağ eklenerek karıştırmaya devam edilir.
*kuru malzemeler (tarçın, un, kabartmatozu, karbonat, vanilya, tuz,) eklenerek bütün malzeme çırpılır.
*son olarak fındık ve havuç eklenir ve kaşıkla karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür veya muffin kalıplarına birer kaşık paylaştırılır.
*180 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirilir.( ortasına kürdan batırarak test edebilirsiniz)
*tamamen soğuyunca pudra şekeri veya kremayla süsleyerek ya da sade haliyle ikram edebilirsiniz.
Şifa Olsun!
not: kek tamamen soğuyunca derin dondurucuda dondurarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.ikram etmeden önce tekrar fırında ısıtarak kürdan yardımıyla yumuşaklığından emin olabilir ve ilk günkü tazeliğiyle servis yapabilirsiniz.
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor kek.kandiliniz kutlu olasun.sevgiler
YanıtlaSilRabbim; bize yalnızca hayrı istemeyi öğret ve bizi sev...
YanıtlaSilAminnn inşallah.
Keklerin harika duruyorlar.Ellerine sağlık.Regaib kandilinde mubarek olsun inşallah.
Sevgiler*
ne kadar şirin duruyorlar.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilfeyza
selam canım kardeşim:)
YanıtlaSilkekin harika olmuş ellerine sağlık benimde en çok sevdiğim keklerden biridir hatta geçtiğimiz hafta misafirlerim için yaptım içine değişiklik olsun diye bu defa minik doğradığım elmaları biraz üzüm ve damla çikolata da ilave ettim muhteşem bir kek oldu çok beğenildi tavsiye ederim
bu arada biz Rabbim nasip ederse 8 gün sonra falan yola çıkıyoruz inşaallah ve ilk önce Konya ya gidip 1 hafta orada kaldıktan sonra karadenize gitmeyi sonrada istanbula gelmeyi düşünüyoruz ancak tabiki herşeyi Rabbim nasıl ayrladı bilemem doğrusunu istersen görüşmeyi çok isterim sana mail adresimi vereyim oradan görüşelim ama lütfen adresimi sil yorumdan oldumu Hayrunnisa cığım sevgiler
İki kare,havuçlu keki,ancak bu kadar çekici kılabilir.
YanıtlaSilMaşallah subhanallah.
Enfes duruyor.
Sevgilerimle..
Değindiğin konu bi harika tarifin ayrı bi harika.
YanıtlaSilPaylaştığın ayet için ALLAH senden razı olsun.
dularına duacıyım.
TAM GAZ İLERİSİN VALLAAAA
:)
MRYM
sevgili umutlu hayat, hadiye ablacım,feyzacım, şeymacım ve meryemcim; vakit ayırıp yorum yazdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
YanıtlaSilaynur ablacım; ayrıntılı görüşelim inş.
Ben bu görüntüye asik oldum desem nasil olur acaba???
YanıtlaSilMüsadenle seni izlemeye ve arkadas listeme aliyorum. Bu güzelliklerden mahrum kalmyayayim degilmi ama?
Berlinden sevgiler
siz nasıl uygun görürseniz serap hanım.tarafınızdan izlenmek güzel duygu.
YanıtlaSilsevgiler...
Bardak ölçünüzü sorabilirmiyim standart 200 ml'lik mi cup olarakmi uyguladınız tarifinizi. bende değerlendirmek istediğim havuçlarım var cevabınıza göre yapicem inşallah.şimdiden teşekkürler...Elif
YanıtlaSil