Ilk kez enginar yedim gecen gun.Bosuna geciktirmisim bunca zaman.meger ne lezzetli, ne hafif bir sebzeymis.teyzemde guzel sebze yemegi yapar hani,hakkini yemeyeyim.Tarif leman cilizoglu'nun kitabindan.unutmadan; bugün ilk kez kuskonmaz ve borulcenin de tadına baktım.teyzem: "ablam evde ne pişiriyor size" diye sitem etti.yemek seçmediğimi ispatlayamadım teyzeme:)
herkese hayirli sabahlar diliyorum.
Garniturlu Enginar
mazlemeler (6 kisilik)
*6 adet enginar
*1 adet orta boy sogan
*2 kucuk havuc
*1 adet buyuk patates
*1 cay bardagi zeytinyagi
*1 demek dereotu
*1 tatli kasigi seker
*1 adet limon
*tuz
yapilisi
*patates, havuc ve sogan kup kup dogaranir.incecik kiyilan dereotu, limon suyu,tuz, seker ve zeytinyagi eklenerek butun malzemeler harmanlanir.
*buyuk bir tencerenin ic kenarina enginarlar fotografta ki gibi ters dizilir.harmanlanan garnitur enginarlarin ortasina yerlestirilir.uzerine yagli kagit kapatilarak orta hararetli ateste pisirilir.
*sebzeler ve enginar yumusayincaya kadar pisirilir.
*pisen ve kagidi acilmadan soguyan enginar, servis tabagina dizilir, iclerine sebzeli garniturden kafi miktarda koyulur.
*kalan sebzeler tabagin kenarlarina, suyu ise uzerine gezdirilerek servis yapilir.
Sifa Olsun!
Cok severim coook...ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Canım merhaba enginara bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilsunumuda çok şık sımsıcak sevgiler.
enginarı tanımasam pasta diyeceğım.bu nasıl guzel bır görüntü.harikasınız
YanıtlaSilAllahın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
YanıtlaSilYıpranmış ve Katılaşmış Gönülleri Rahmet Meltemiyle Yeşerten Eşsiz Peygamberin Doğum Günü Olan Mevlit Kandilinizi En Içten Dileklerimle Tebrik Ederim.
zehra, adsız ve derya; çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil