Akraba-i talukat arasında ki anlaşmazlıklardan çocukluğumdan beri sakınmaya çalışmışımdır.Bu anlaşıyın yetiştirilme tarzıyla ilişkisi çok büyük ama insanın temiz bir fıtrat üzere yaratıldığını düşününce, akl-ı selim kişilerin er geç doğruyu bulabileceğini düşünüyorum.Çok şükür hiç böyle bir vakayla karşılaşmadım -hatta geniş ailemizde dahi böyle bir anısı olan yoktur- fakat geçen gün annemden dinlediğim bir anı, farkına varmadığımız "güzel geçinme" ahlakının ne kadar şükre şayan bir lütuf olduğunun farkına varmamı sağladı.Uzun yıllardır aynı apartmanı paylaştığım amcalarımın ve yengelerimin bize verdiği güven, aramakla bulunmayacak kadar büyük bir nimet.Daima yaptığımız "çeyizimde senide götüreceğim ciciannne" esprisi de bunu teyit ediyor sanırım:) Dün keki, bu nimete ufakta olsa teşekkür edebilmek için, amcalarıma ve yengelerime özel olarak yaptım.Çay fasl-ı büyük amcaydaydı, işlerim sebebiyle ben gidemedim ama çok beğendiklerini içeren mesajlar aldım:)
Tarif arkadaşım Zeynep ' e ait sanırım o da oktay ustadan esinlenmiş.
Çikolata Dolgulu Kek
malzemeler
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yarım su bardağı süt
* 1,5 su bardağı un
*yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1,5 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
dolgu kreması için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*2,5 su bardağı süt
*1 paket kakao (25 gr.)
*80 gr. bitter çikolata
yapılışı
*derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sırasıyla sıvıyağ, süt, un, mısır nişastası ve en son kabartmatuzuyla, vanilya eklenir.
*yağlanmış kalıba dökülen karışım, önceden ısıtılmış fırında 160 c de pişirilir.
*tamamen soğuyan kek ilk fotoğrafta görüldüğü gibi üst kısmından kesilir.
*içi oyularak önceden hazırlanan çikolatalı karışımla doldurulur.
(kekin içinden çıkan kısımlar daha sonra truff yapımında kullanılabilir ya da 1 bardak meyve suyuyla babanız tarafından tüketilir:)
*dolgu kremasının üzerine 50 gr. kadar erimiş çikolata (benmari usulu) sürdüm ki üst parça güzel yapışsın.
*buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çikolata ve file fındıkla süsleyebilirsiniz.
Şifa Olsun!
Akrabalarınızla birlikte geçireceğiniz huzurlu bir ömür diliyorum...
süper tarif, ayrıntılar için teşekkürler
YanıtlaSilEllerine saglik çok güzel bir tarif.
YanıtlaSilNaile ve Emine hanım; ilginize teşekkürler...
YanıtlaSilNe kadar guzel bir goruntu, ellerinize saglik.
YanıtlaSilVaayyy vaayyy bu ne güzellik yahu! Denemek lazım en acilinden :) Demek müeddibe sendin :) Hemen ekliyorum bloğuma.
YanıtlaSilmerhaba ellerinize sağlık..çok cezbedici olmuş-sunumunuz çok başarılı-tadı da eminim:)yalnız bu tür çikolata dolgulu kekler ılıkken mi tüketilmeli..soğuyunca nasıl oluyor -bi de dayanma süresi ne kadar-hiç denemediğim için soruyorum.yanıtlarsanız sevinirim...başarılar,sevgiler..sevilay
YanıtlaSilsevgili sevilay;
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.çikolata dolgulu keki 2 saat buzdolabında bekletmeden dilimlemek neredeyse imkansız,içi ve dışı birbirinden ayrılabiliyor.hatta kapaklı pasta standında 1 gece beklettiğimde tadı ve servisi çok daha güzel oldu.kek tahminen 2 gün tazeliğini koruyabilir ama genelde yaptığım gün bittiğinden tam bişey söyleyemiyorum.kolay gelsin
Bu güzel pastayı denedım,çok güzel oldu evdekilerde çok beyendı.Bu güzel paylaşım ıcın teşekküler.
YanıtlaSil