1 Ağustos 2010 Pazar

Sebzeli Menemen ve Elma Patates


Son bir haftadır günler çok hızlı geçiyor.Gidiş hazırlıklarımız hızlandı, henüz bavullarımızı açmadık ama alışveriş kısmı bitti çok şükür.Babam; 30 yıllık iş hayatından sonra emekli oldu, mutluyuz çünkü babam çok mutlu.Ve ben;bu yılın eğitim sezonunu yüz akıyla bitirmiş olmanın huzurunu yaşıyorum.Hafta sonu çok sevdiğim arkadaşlarım psikolojik baskılarıma dayanamayarak bize geldiler.Birlikte çok güzel ve muhabbet dolu, nasıl geçtiğini anlayamadığımız bir haftasonu geçirdik.Kahvaltı soframızın en çok sevileni sıcak ev ekmeğiydi fakat sıcak ikram etmenin telaşıyla fotoğrafını çekmeyi unuttum.Yukarıda fotoğrafını görmüş olduğunuz sebzeli menemen ise yazın sık yaptığımız bir ara öğündür ve çok zahmetsizdir;
karıştırılmayı istemez, kısık ateşte kendi kendine pişer ve huzurla yenmeyi bekler...

Sebzeli Menemen

malzemeler (6 kişilik)

*yarım kilo mantar

*200 gr kıyma

*5 adet domates

*5 adet siviri biber

*1 adet büyük soğan

*az miktarda zeytinyağı ve tereyağı

*tuz / kırmızıbiber / karabiber

*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

yapılışı

*Zeytinyağı ve tereyağı tavaya alınarak eritilir.içine ay şeklinde ince kıyılmış soğan ve yine ince doğranmış biber eklenir.

*hafif sotelenen soğan ve bibere önce kıyma eklenir sonra mantarlar saplarıyla birlikte boyuna ince doğranır ve malzemeye eklenir.

*suyunu salan mantarların suyu çektirilir ve ortadan bölünerek ay şeklinde ince doğranan domatesler karışımın üzerine dökülür.kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir.

*tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.

*servis tabağına alınan menemenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek servis yapılır.

Şifa Olsun!

kardeşimin son günlerde sık yaptığı, bizim favorimiz "Elma Patates".

malzemeler

*4-5 adet orta boy patates

*tuz ve az miktarda sıvıyağ

yapılışı

*kabuklarını soymadan patatesler ılık suda iyice yıkanır.

*elma şeklinde dilimlenir.derin bir kapta sıvıyağ ve tuz ile harmanlanır.

*kabukları alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.200c de kızarana kadar pişirilir.

Şifa Olsun!

4 yorum:

  1. iki tarifte süper ellerinize sağlık.bu arada sunum yaptığınız servis kaplarına bayıldım.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. mutluluğunuz daim olsun ia..
    menemeni hep yumurtalı diye bilirdim. ilk defa sebzelisine rastladım. ve görüntüsüne de bittim ... ellerin dert görmesin arkadaşım. patatese de bayılırım ama uzak durmaya çalışıyorum malum sebeplerden :)....
    içten sevgiler ve mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  3. berna hanım; beğenmenize sevindim. sevgiler...

    ümmüabdullah; yumurtalı menemen biraz ağır oluyor gibi, sebzeliyi dene farkı göreceksin:)

    selametle kalınız...

    YanıtlaSil
  4. elma dilim patatesi fırında yaparken bolll baharat koyuyorum ben ve çok güzel oluyor. tavsiye ederim onu da :)

    YanıtlaSil