"İnsanoğlunu memnun etmekten daha zoru yok" der anneannem.Yok bazen bu konuyu göreceli buluyordum ama dün, yemin billah edip hak verdim ona.Söz vermek ve sonrasında açıklama gereği duymadan caymak nasıl bir ahlak yapısıdır, dişlerimi sıkarak sorguluyorum.Son 2 gündür 2011 eğitim sezonunun, pazartesi günü açılacak olması sebebiyle telefonum kulağıma yapışık vaziyette geziyorum.Vaziyet öyle ki, sanki birilerine hayrına iş yaptırıyormuşuz gibi rica, minnet konuşmalar çok yordu beni.Yarına kadar sakinleşme emri verdim kendime ve yarın mahcup olmadan sezonu açabilmek için rabbime dua ediyorum.
Okulların açılmasıyla gurbetçilerde evlerine dönme hazırlıkları içinde.Bugün teyzemi yolculayacağız inş ve bu sene birlikte vakit geçiremediğimiz için dün geceyi birlikte geçirme programı yapmıştık.ufak tefek aksaklıklar dışında gece yarısına sarken programımız, teyzeler, kuzenler, muhabbet ve krem karamelli kek eşliğinde tatlıya bağlandı.
tarif; melda'nın sitesinden.
Krem Karamelli Kek
malzemeler (23 cm lik kek kalıbı)
yarım su bardağı toz şeker (yakmak için)
kek için;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*yarım su bardağı sıvıyağ
*yarım su bardağı süt
*3 yemek kaşığı kakao
*1,5 su bardağı un
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*1 limon kabuğu rendesi
krem karamel için;
*yarım litre süt
(eğer bulabilirseniz tadlanırılmış süt kullanmanızı tavsiye ederim.gramına göre kalanını normal sütle tamamlayabilirsiniz.)
*3 yemek kaşığı şeker
*3 adet yumurta
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
yapılışı
*yarım su bardağı toz şeker susuz olarak teflon tavada eritilip yakılır ve kek kalıbının tabanına dökülür.
*krem karamel hazırlanır; ölçü kabında süt, şeker ve yumurta çırpma teliyle çırpılır.en son vanilya ve limon rendesi eklenerek karıştırılır ve kek kalıbına dökülür.( 23 cmlik kalıp için toplam krem karamel sıvısı 700 ml. eğer kek kalıbınız daha büyükse miktarı orantılı olarak büyütünüz ki servis esnasında kek ve krem karamel bölünmesin.)
*kek hamuru hazırlanır; yumurta ve şeker derin bir kapta çırpılır.sırasıyla sıvıyağ, süt, kakao, un, kabartmatozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenir ve bu karışımda kalıba dökülür.
(görüntü sizi korkutmasın pişerken tamamen ayrılıyorlar)
*içi sıcak su dolu başka bir tepsinin içine oturtulan kalıp, 175 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.(kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkartınız)
*fırından çıkartıp dışarda tamamen soğuduktan sonra 4-5 saat buzdolabında bekletiniz.
*servis öncesi, yine içi sıcak su dolu tepsi aygaza koyularak içine kek kalıbı oturtulur,kalıbın alt kısmında ki şekerin ısınması ve krem karamelin kolay çıkması sağlanır.
*kenarlı bir servis tabağına ters çevrilen kek,dilimlenerek servis edilir.
Şifa Olsun!
harika olmuş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel bir görünümü var ellerine sağlık, şöyle güzel bir kek yemeyeli o kadar uzun zaman oldu ki
YanıtlaSilBu arada Kocaeli de aynı zamanlarda doğmuşuz,tanıştığımıza sevindim :)
YanıtlaSilSevgili Hayrunnisa
YanıtlaSilTariflerini ve tarzını çok beğeniyorum.
Bende Gebze de oturuyorum tanışmayı dilerim uygun olduğunuzda.
Sevgili Müeddibe, ellerine sağlık, görünümü çok güzel olan bu keki denemekte hep tereddüt ediyorum nedense,krem karamelde yumurta kokusu olurmuki sorusu sebep sanırım, çok güzel fotoğraflamışsın:)
YanıtlaSilayrıca Allah mübarek etsin, tarifi olmayan bir duygu:)
bu arada eş tarafından ben de Kocaeli'li sayılırım:))
sevgiler...
Kkek nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSiluzun bir zamandır yoktunuz.ne zaman geleceksiniz diye merakla bekledik ve dönüşünüz muhteşem olmuş.her bir fotoğraf sanat eseri gibi.canı gönülden tebrik ediyorum.
YanıtlaSilBlogunuzu tesadüfen keşfettim, fotoğraflarınız ve tarifleriniz çok güzel :) Takipteyim artık :)
YanıtlaSilS.A
YanıtlaSilHoşgeldin vatana.
Selamlar getirdinmi bana?
Görüyorumki son hız devam marifetlere ellerine sağlık.
Sevgilerimle
şu kekten kesinlikle deneyeceğim...sen samsuna kadar gelip yapmadın ama neyseee beni tanıdın umarım????
YanıtlaSilnasıl hızlı bir geziydi sen şahitsin:) bu sefer ki bensiz olsun bir daha ki izmitte inş. öpüyorum hepinizi.
YanıtlaSil