Geçtiğimiz haftasonu annem ankaradaydı.hava soğuk, gitme hasta olursun anne diyince, başladı dökülmeye; "hep biz mi kuzenlerimizle buluşup, toplanacak mışısız, O'nun da kuzeni varmış." kuzeninin almanyadan, teyzesinin trabzondan gelmesinin şerefine, anneannem ve teyzelerimle birlikte düştüler yola.meğer içten içe kıskanıyorlarmış bizi:)
Reyhan teyzem kolay kol böreği tarifi vermiş anneme.dün denedik, gerçekten çok kolay, bereketli ve lezzetli bir börek oldu. Tarif için teşekkürler teyzecim, kızlara selamlar.
1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker derin bir kapta karıştırılır.10 dk. bekletilen karışıma -kabardıktan sonra- 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozu eklenir.unun miktarını ölçmek istedim fakat annem; " elle yoğurulan hamurun un miktarını ölçmek zordur, unun kalitesi ve yoğurma şekli önemlidir" dedi.yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulan hamur, unlu zeminde 6 beze haline getirilir.
her bezeden 30-35 cm çapında ince yufka açılır.100 gr. tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur.
her bezeden 30-35 cm çapında ince yufka açılır.100 gr. tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur.
3 yufkanın arasına eşit miktarda yağ sürülür.en üstüne de yağ sürüldükten sonra yufkalar rulo şeklinde sarılır.kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır.dikdörgen bir çay tepsisine yerleşirilen rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
1 saat sonra sertleşen rulolar, bir elle sağa, diğer elle sola döndürülerek uzatılır ve tepsiye dizilir.
ellerinize sağlık, sayfanızı severek takip ediyorum...
YanıtlaSilteşekkürler nalan hanım, eksik olmayın.
YanıtlaSilGercekten cok kolay ve görüntü harika, ellerinize saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
benim gibi açma börek yapmaktan korkanlar için harika bir tarif zehra hanım.
YanıtlaSilgerçekten kabarma tozu varmı
YanıtlaSilBörek için teşekkürler :)
YanıtlaSil