8 Mart 2011 Salı

Sütlaç



hasta olunca en çok annemi, sütlacını ve yorganımı seviyorum...



Sütlaç
*3 lt. süt
*6 su bardağı su
*3 su bardağı pirinç
*3 su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre azaltabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı pirinç unu (silme)
*1 paket vanilya

yapılışı
*ayıklanan ve yıkanan pirinçler, büyük bir tencereye koyulur ve üzerine 6 su bardağı su eklenerek, pirinçlerin suyu tamamen çekmesi sağlanır.

*suyunu çeken pirinçlerin üzerine soğuk süt dökülerek karıştırılır.

*küçük bir kasede pirinç unu ve vanilya, biraz suyla çırpılarak topaklanması engellenir ve tencere dökülür.

*süt biraz kaynayıp, sütlaç koyulaşmaya başlayınca, şeker ilave edilerek son bir kez harlı ateşte kaynatılır.

*arzu edilen kıvam elde edildikten sonra (koyu kıvam için çok kaynatılır, sulu kıvam için az kaynatılır.) sütlaç sıcakken kaselere boşaltılır.soğuduktan sonra arzuya göre üzerine tarçın ve kavrulmuş fındık serpilerek servis yapılır.
Şifa Olsun!







6 yorum:

  1. çok güzel görünüyor..uzun zamandırda yapmamıştım,iyi oldu hatırlattın :)

    YanıtlaSil
  2. en sevdigim tatli...gecmisler olsun....sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler sevgili sümeyye ve zehra hanım.

    YanıtlaSil
  4. En güzel sütlü tatlıların başında gelir. Siz de çok güzel yapmışsınız. Kıvamından belli. Ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil
  5. Tatlı tarifi için teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil