8 Haziran 2010 Salı

Tahinli Lokmalar ( Kuru Baklava)


Geleneksel hale gelen akraba pikniğimiz için, geçen yıl yapmıştım en son bu tarifi ve geçen gün karşılaştığımız bir akrabamız hatırlatana kadar da tekrar yapmak aklıma gelmemişti.Tadını çok beğendiğini ,sayfama baktığını ve tarifini göremediğini söyleyince, annem hemen mevzuya el attı; babamı markete, beni mutfağa gönderdi ve tarifi hayata geçirmemi sağladı.Tarif; ülker pudra şekeri paketinin arkasından, ben biraz değiştirerek yaptım ve yaptığım şekliyle yazıyorum.























































Tahinli Lokmalar ( Kuru Baklava)
malzemeler ( yaklaşık 40 adet)

*12 yaprak hazır baklava yufkası
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı tahin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı fındık

yapılışı

*küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur.1. yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür.üzerine 2. yufka koyularak tekrar yağ sürülür.(tereyağını çok sürmeyiniz, hem diğer yufkalara kalmaz hemde çok ağır olur)

*3. yufka koyulur, üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir.

*6 adet yufkadan yapılan tarif , borcamın yuvarlak, büyük boy tepsisine göre.Şuan okumakta olduğunuz tarif ise tam 2 katı :)

*yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır. (12 adet yufka için, işlem 4 kez tekrarlanıyor.)

*kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

*Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Şifa Olsun!








3 yorum:

  1. Selam Canım,

    Ellerine sağlık.Yine güzel bir tarifini bizimle paylaştın.Yaparım bende en kısa sürede.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  2. yapılacaklar listesine o kadar çok tarifinizi yazdım ki hangisinden başlayacağımı bilemiyorum.ellerinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. slm harikalar kaşifi. yaptıklarını tadabilen kişileirin yerinde olmak isterdim.
    ama olsun buna da şükür.
    tariflere ulaşabiliyor yapabilyoruz ya sayen de takdir alıyoruz ya bu da güzel

    (mrym)

    YanıtlaSil