28 Şubat 2011 Pazartesi

Mantarlı-Peynirli Tart ve Dilimlenmiş Patates


Teyzemlerin geldiği akşam kızkardeşim, uzun zamandır denemek istediği peynirli-mantarlı tartı yaptı ve umduğumuzdan çok daha lezzetli oldu.Akşam yemeği için biraz ağır gelebilir ama kahvaltılar için güzel bir alternatif bence.Tarif; mutfak rehberi dergisinden.
Peynirli-Mantarlı Tart
hamur için malzemeler
*200 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
*1 yumurta
*1 çay kaşığı silme tuz
*3 su bardağı silme un
harcı için malzemeler
*700 gr. taze mantar
*2 küçük soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*120 gr. örgü peyniri
üzeri için malzemeler
*100 ml. süt
*100 ml. çiğ krema
*3 yumurta
*tuz ve karabiber
*1 diş sarmısak
yapılışı
*un, tereyağı,yumurta ve tuz çabuk hareketlerle yoğrulup, pürüzsüz bir hamur yapılır.streç filme sarılarak buzdolabında 1 saat bekletilir.
*bu esnada mantarlar temizlenir ve büyüklüklerine göre saplarıyla birlikte, boyuna 3 ya da 4'e bölünür.soğan ve sarmısak incecik kıyılır.
*mantar ve soğan teflon tavaya koyularak, 2 yemek kaşığı zeytinyağında 5 dk. kadar kavrulur.son olarak sarmısak eklenir ve soğumaya bırakılır.(eğer mantarlar çok su salarsa,suyu süzdürün yada harlı ateşte çekmesini sağlayın)
*elimizle küçük parçalara ayırdığımız peynirin yarısı mantarlı karışıma katılır ve karıştırılır.
*unlu zeminde 1 cm kalınlığında açılan tart hamuru 28 cm'lik tart kalıbına yerleştirilir.(üzerine çatalla delikler açın.böylece kabarıp formunun bozulmasını engellemiş olursunuz.)
*hazırladığımız mantarlı-peynirli harç üzerine yayılır.
*üstü için verilen sütlü malzemeler çırpılarak zerine dökülür ve önceden 200c ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirilir.
Şifa Olsun!

salata yapmaya vakit kalmayınca patatesi bu şekilde ikram ettik.
yapılışı
*sıcak suda iyice yıkanan patatesler enine ince şekilde kesilir fakat alt kısımları kesilmez.
*hafif yağlanmış tepsiye dizilen patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.tuz ve karabiber serpilerek fırında pişirilir.
Şifa Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder