17 Aralık 2009 Perşembe

Kakaolu Tartolet

Gçen yıl kardeşimin arkadaşı Kütahya'dan çok lezzetli kaymak getirmişti, sade olarak tüketemeyince, kısa bir beyin fırtınasından sonra ortaya fotoğraftakiler çıktı.




Kakaolu Tartolet
malzemeler
*1 paket margarine (yumuşatılmış)
*1 adet yumurta
*150 gr. pudra şekeri
*200 gr. mısır nişastası
*25 gr. kakao
*70 gr. bitter çikolata rendesi
*1 paket vanilya
*yarım paket kabartmatozu
*aldığı kadar un
yapılışı
*Bütün malzeme yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
*Unlu zeminde, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır ve tart kalıplarına uygun yuvarlak bir kase -orta boy en ideali- ile kesilir.
*Kesilen yuvarlak hamurlar yağlı kağıt serilmiş tart kalıplarına yerleştirilir.
*200 cc ısıtılmış fırında rengi koyulaşıncaya kadar pişirilir,
*tartların içi arzu edilen krema veya marmelat çeşidiyle süslenir.
Şifa Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder