Tarif ; hunerlibayanlar.blogspot.com/, sitesinden.
malzemeler
Hamuru için;
*1,5 su bardağı su
*100 gr. margarin
*1 su bardağı un
*5 adet yumurta (orta boy)
*1/2 çay kaşığı tuz
*1/2 çay kaşığı şeker
İç Kreması için;
*2,5 su bardağı süt (500 ml)
*2 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı un
*2 tatlı kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*2 yumurta sarısı
Profiterol Hamurunun Yapılışı;
*Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
*Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
*Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
*Karışım ılınınca yumurtaları "teker teker" ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten mikser yardımıyla iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
*Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
*Tepsinizi hafifçe yağlayın.
*Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
*Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
*20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
*Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
*Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
*1 paket hazır çikolata sosunu paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin.
*Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı;
*Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder