Okul çıkışı eve geldiğimde kardeşimi mutfağı, harp meydanına çevirmiş ve kendisi de mağlup olmuş vaziyette mutfağı toplarken buldum.Yapılış aşaması ona göre zahmetli olsa da, tüketim kısmı bizim için çok keyifliydi.Tekrar ellerine sağlık hüm!
Tarif ; hunerlibayanlar.blogspot.com/, sitesinden.
Profiterol
malzemeler
Hamuru için;
*1,5 su bardağı su
*100 gr. margarin
*1 su bardağı un
*5 adet yumurta (orta boy)
*1/2 çay kaşığı tuz
*1/2 çay kaşığı şeker
İç Kreması için;
*2,5 su bardağı süt (500 ml)
*2 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı un
*2 tatlı kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*2 yumurta sarısı
Profiterol Hamurunun Yapılışı;
*Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
*Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
*Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
*Karışım ılınınca yumurtaları "teker teker" ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten mikser yardımıyla iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
*Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
*Tepsinizi hafifçe yağlayın.
*Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
*Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
*20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
*Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
*Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
*1 paket hazır çikolata sosunu paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin.
*Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı;
*Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.
13 Aralık 2009 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder