4 Haziran 2010 Cuma

Krem Şanti ve Kremalı Kolay Tart



Bu hafta "dur" demekle " durdurmanın" arasında ki koca fark bir kez daha gözler önüne serildi. "İnsanlık" Akdeniz'in uluslararası sularında boğuldu...ve şahit tutuldu tüm dünya, insanoğlunun eliyle gelen afetin nasıl da acımasız can yaktığına.
"Emanetleri, sahiplerine teslim edememenin hüznünü yaşıyorum" diyordu yaralı bir amca, oysa ki emanetler ulaşmasa da sesleri ulaşmış, umudunu kaybeden sinelere umut olmuştur inş.Yaşananlar, kardeşinin derdini dert edinen, gerektiğinde canını feda edecek kadar cesur, imanlı yüreklerin hala varolduğunu göstermiş, kalanlara ne yapmaları gerektiği konusunda yol işareti olmuştur.Ateş her zaman düştüğü yeri yakmıyor işte.Beynelmilel bir acı yaşadığımız ortada, buna rağmen yapabileceğimizin hep en azını, hep en kolayını yapıyoruz...
Fotoğraftakilerle yazının alakasız olduğunun farkındayım ama duyarsız olamam, alternatifi olduğu halde onlara yardım sağlayan kuruluşları maddi olarak destekleyemem.Kötülerin sesinin bu kadar gür çıkmasının sebebi, iyilerin sessiz kalmasıdır.İbrahim Tenekeci'nin dediği gibi " israili seven bizden değildir."
acı da olsa hayat devam ediyor...













Tarif; traşlanan keklerin, bayatlayan bisküvilerin değerlendirilmesinde, yuvarlamadan hızlı ve şık bir sunum arayanlara alternatif olabilir.







bu vesile ile tarifimi mutfaktayım bloğunun ev sahipliğini yaptığı "krem şantili tatlılar" etkinliğine gönderiyorum.

Krem şantili ve Kremalı Kolay Tart
malzemeler ( 28 cm lik tart kalıbı için)
*4 su bardağı bisküvi ve kek parçaları (ortalama)
*90 gr, bitter çikolata ( eritilmiş)
*1 su bardağı fındık
*yarım çay kaşığı kahve

ara kat için;
*2 yemek kaşığı un
*2 paket çilekli süt (400 ml.)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı vanilya

üst kat için;
*1 paket dr oetker orman meyveli krem şanti

yapılışı
*Robotta çekilen kek ve bisküviler derin bir kaba alınır.içerisine benmari usulu eritilmiş çikolata ve fındık eklenerek karıştırılır.eğer kek ve bisküvi miktarınız çoksa çikolata miktarını çoğaltabilir veya süt yardımıyla hamurunuzu kolay yoğrulabilir hale getirebilirsiniz.
*malzemeler tamamen karışınca tart kalıbının tabanına iyice bastırılır.
*diğer tarafta küçük bir tencerede un, şeker ve çilekli sütler pişirilerek krema hazırlanır.kaynayan krema ocaktan alınınca içine vanilya eklenerek çırpılır ve tart hamurunun üzerine sürülür.buzdolabında 1 saat bekletilir.
*paketin arkasında ki tarife göre hazırlanan orman meyveli krem şanti soğuyan kremanın üzerine sürülür.
*üzeri hindistanceviziyle süslenir.tart kalıbının üzeri streç film ile kaplanarak 1 saat daha buzdolabında bekletilir.küçük kareler kesilerek soğuk servis yapılır.

Şifa Olsun!

13 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. En azindan gözlerin kör bakmiyorsunya dünyaya... farkindasin ve diygularini dile getiriyorsun. Ya tas kesilenlere ne demeli?.

    Ellerine saglik, gercekten cok hos görünüyor. tam benlik olmus.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. İnsanlık sadece uluslararası sularda değil, heryerde boğuldu. Bu olaya duyarsız kalıp, elmayla armudu karıştıranları gördük. Allah ıslah etsin.
    *

    Tatlı çok güzel görünüyor,pembe pembe:)

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. maharetli olduğunuz kadar duyarlı olmanız da çok güzel.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. hayrunnisa hanım ne güzel ifade etmişsiniz duygularınızı ve duygularımıza da tercüman olmuşsunuz.Rabbim merhametli, cesur ve fedakar kullarını aramızdan eksik etmesin...
    londra'dan sevgiler

    YanıtlaSil
  6. nette kolay bişeyler araken buldum tarifinizi, dün akşam denedim ama altta ki kakaolu taban biraz açık renk oldu sanırım sizin kek ve bisküviler kakaoluydu.tadı çok güzeldi ve tepsi hemen yarısına kadar yendi:) tarifiniz bizimle paylaştığınız için çok teşekürler.

    YanıtlaSil
  7. ''Tanımadan sevenler tanıyana kadar severler,
    Tanıyarak sevenler tanıdıkça severler..''
    M.İslamoğlu..

    Rabbimin rahmeti ve bereketi üzerine olsun arkadaşım,yüreğinin rengi ve hislerin bana çok sıcak,tanıdık ve içten geldi,maşallah barikallah..
    Muhabbet fedaileri olup,helal dairesi çerçevesinde hep birlikte keyiflenmek ve unutulmayacak dostluklara imza atmak umudu ile 2 hafta önce 'Merhaba' dediğim blog işinde,şimdiden gönlümün coştuğunu,taştığını hissediyorum..

    Tevafuken rastladığım ve heyecanla katıldığım ilk etkinliğimde,varanların birinde pastanı görüp de geldim gülüm :)

    Tutkum ve memleketim Kocaeli,üstadım Necip Fazıl,Değerli ağabeyimiz İbrahim Tenekeci,derin yürek İslamoğlu..

    Üstüne bu enfes görsel şöleni..

    Fazla söze ne hacet..

    Yüreğime hoşgeldin ! :)

    Görüşmek duası ile..

    Measselam

    YanıtlaSil
  8. çok pratik ve lezzetli bir tarife benziyor bunuda denemeliyim:)yaklaşık kaç cmlik bir kalıp kullandınız acaba?belki yarım malzeme kullanırımda oyüzden sordum:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. çok afedersiniz yazmışsınız ölçüsünü o yazıyı atlamışım direk tarifi okuyunca:(

    YanıtlaSil
  10. buradaki kekiniz sade kekmiydi acaba?
    b,rde böyle tarifler için kullandığınız sade veya kakolu pandispanya tarzı düz bir kekiniz varmı acaba tarifi?

    YanıtlaSil
  11. ben bu tarifi denedim,çook beğendik,çok pratik hemen gelecek miafirlerimiz için 10 dakikada hazırlayabilceğimiz bir tarif:)bir tepsi kek pişirip yarısını krk olarak yarısını bu hale getirip yaş pasta olarak iki şekilde sunum yapılabilir:)
    vede pembe pembe çok şirin duruyor,bence bu ölçülerde gayet güzel,sadece kekin içine sadece birazda süt eklemek gerekiyor yumuşak olması için,teşekkürler tarif için:))

    YanıtlaSil
  12. Ellerine saglik.Renk renk katlar cok hosuma gitti.

    YanıtlaSil
  13. beğenmenize sevindim gülşen hanım, rica ederim:)

    teşekkürler serap hanım.fotoğraflardan daha dikkat çekici renklere sahipti aslında, bu sebeple bizde çok sevdik.

    YanıtlaSil