1 Temmuz 2010 Perşembe

Çikolatalı Cheesecake



Araya sıkıştırılmış bir tarif gibi durduğuna bakmayın, ziyadesiyle yoğun olduğumuz bir günde, nasıl mutfağa girdiğimi anlayamadan, sadece "kız kardeşlerim seviyor" diye sürpriz olarak yapmıştım bu cheesecake.Balkonda çay sofrasını hazırlarken hüm'ün şu sözüne çok güldük; "aa ablam bizi sevdiği günlerde ki cheesecaketen yapmış".Meğer en son çikolatalı cheesecake yapışımın ve tekrar yaparım diye söz verişimin üzerinden 3 ay geçmiş.Neyse ki tadı çok güzel olmuştu, mahcup olmadan gönüllerini de almış oldum.Cheesecaken son dilimini bu sabah yedik ve anladık ki biz çikolatalı birşeyler yemekten hiç sıkılmıyoruz.

Çikolatalı Cheesecake

tabanı için malzemeler; (26 cm kalıp)

*2 paket burçak bisküvi

*3 yemek kaşığı tereyağı(eritilip soğutulmuş)

*3 yemek kaşığı toz şeker

*3 yemek kaşığı damla çikolata

cheesecake için;

*500 gr. labne (süzülmüş ağırlık)

*300 gr. bitter çikolata (eritilip soğutulmuş)

*3 adet yumurta

*1 su bardağı toz şeker

*1 paket vanilya

*4 yemek kaşığı un (yaklaşık 120 gr.)

*1 yemek kaşığı mısır nişastası

1/8 çay kaşığı tuz

yapılışı;

*26 cm'lik kelepçeli kalıp hafif yağlanarak tabanına yağlı kağıt serilir.Bisküviler rondoda un haline getirilir.Derin bir kaba alınan bisküvilerin içine soğutulmuş tereyağı,şeker ve damla çikolatalar eklenir.

*Hazırlanan karışım kalıbın zeminine iyice bastırılır ve ısıtılmış fırında 15 dk. pişirilir.

*cheesecake hamuru için önce derin bir kapta labne peyniri, kremsi bir kıvama gelinceye kadar çırpılır.Toz şeker eklenerek iyice çırpılır.

*Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir.Sırasıyla tuz, vanilya, mısır nişastası ve un eklenir.

*Eritip soğuttuğunuz çikolata da eklenerek iyice karıştırılır.(Karıştırma kabınızı tezgahın üzerine vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.)

*Hazırlanan karışım soğuyan cheesecake tabanının üzeri dökülür.170 c de önceden ısıtılmış fırında 55 dk. pişirilir.

*Pişen cheesecake oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.Soğuyan ve üzeri streç filmle örtülen kek buzdolabında 6-7 saat bekletilir.(bekletilmeden servis edildiğinde sıradan bir cheesecake kisvesine bürünen bu kek, bekletildiğinde takdire şayan bir lezzete sahip oluyor)

*Buzdolabında 3 gün boyunca tazeliğini koruyor.

*üzerine önce kakao serptim ve çekirdeklerini çıkarıp, içini çikolatayla doldurduğum kayısı dilimleriyle süsledim.

Şifa Olsun!

5 yorum:

  1. Süper gözüküyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hayrunnisa, beni de sever misin? :p

    YanıtlaSil
  3. elleinize sağlık muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil
  4. her tarifin,her fotoğrafın birbirinden güzell :)

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. sizin fotoğraflarınızın etkisi altında kalmadan tarif almak mümkün değil.sizin için daima hayır dualarda bulunuyorum.Rabbim gücünüzü arttırsın.
    londra'dan sevgiler...

    YanıtlaSil