26 Aralık 2010 Pazar

Yumurtalı Ekmek


Tarifini nereden ve nasıl aldığıma dair bir hatıra yok aklımda.Muhtemelen pijamalarımı ekmek sepetine, ütüyü çekmeceye koyduğum, sabahları dişlerimi 2. kez fırçalamaya yeltendiğimde "fırçamı kim kullandı" diye çığlık attığım yıllardı.Bir leylalık bulaşmıştı.Dalgınlığa ayıracak vaktim çok kısıtlı olduğundan, zararı da asgari oldu çok şükür.Anlayacağınız uzun yıllar önceydi.Tarifi o zamanlar bir kez denemiştim ama sonra tekrar yapmak nasip olmadı.Bu pazara kısmetmiş.yine çok sevdik.




















































































Yumurtalı Ekmek
malzemeler (8 kişilik)
*8 adet hamburger ekmeği
*8 adet yumurta
*1 kase peynir
*az miktarda tereyağı
yapılışı
*hamburger ekmeklerinin üzeri su bardağı hiza alınarak bıçakla kesilir.
*yemek kaşığı yardımıyla kesilen kısımlar çıkartılır ve ekmeklerin içine ince kesilmiş tereyağı ve peynir yerleştirilir.
*en son ekmeklerin içine yumurta kırılarak biraz tuz serpilir ve 220 c ısıtılmış fırında yumurta arzunuza göre pişinceye kadar pişirilir.
*ikram edilmeden 20 dk önce fırına verildiğinde sıcak servis edilebilir.(tekrar ısıtıldığında çok kuruyor, bu sebeple kişi sayısına göre hazırlamanızı tavsiye ederim.)
Şifa Olsun!












5 yorum:

  1. Cok sirin olmuslar gercekten, ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  2. Mueddibemm ne kadar guzel olmus, fikir harika:) Ellerine saglik canimmm.
    Sevgi ve muhabbetle kucaklarim..
    Vesselam..

    YanıtlaSil
  3. çok cici görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim hanımlar, eksik olmayın...

    YanıtlaSil
  5. ekmekleri hafif su ile ıslatarak bu tarz tariflerde o şekilde fırına veriyorum daha tyumuşak oluyor:)
    servise yakın olacaksa ozaman ekmekleri fırın tepsisine haırlarız tam servşse yakın hemen yumutaları kırar fırınlarız:)

    YanıtlaSil