10 Ocak 2011 Pazartesi

Sürpriz Arkadaş Pastası


Dışı beyaz, içi bol çikolata ve fındık..alçak görünüyor ama tam 5 katlı..çileklerin görsel bir şölen oluşturduğu, "acaba benim dilimin üzerine çilek denk gelecek mi?" endişesine engel olunamayan sürpriz arkadaş pastası.Dün akşam Zeynep'ler ve Fatıma Zehra'lar bize geldiler.2/3 sini gülerek geçirdiğimiz, kalan zamanda ancak bişeyler yiyebildiğimiz çok güzel bir geceydi.Evimizi şenlendirdikleri için arkadaşlarıma ve gecemizin en sevimli katılımcısı, magnet kadar küçük, yaka iğnesi kadar şirin Meryem'ciğe çok teşekkür ederim.


*Pastanın tarifi burada ki tarifin aynısı.tek fark, keki daha çok bölerek krema kıvamını çoğalttım ve aralarına bol çikolatayla kavrulmuş fındık parçaları serpttim.





9 yorum:

  1. mükemmel görünüyor..
    söyleyeck başka birşey bulamadım..
    çok şahane..
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nasıl desem bilmem ki!
    tek kelime ile harika.
    Pastanıza hayran hayran bakakaldım.
    Ellerinize sağlık
    Arkadşlarınız çok şanslıymış.

    YanıtlaSil
  3. denizcim ve seda hanım; birgün belki misafirim olursunuz, o zaman söz size bu pastadan yapacağım:)

    YanıtlaSil
  4. selamlar,

    oncelikle ellerinize saglik gercekten muhtesem gorunuyor.bir kac sorum olacak yalniz,umarim abes karsilamazsiniz...susleme kismini biraz daha aciklamali anlatabilirmisiniz ? mesela dis kismi beyaz krem santi ve ustu cikolatali sos mu ? son olarakta beyaz cikolatadan yaptiginiz cizgileri ne ile sıktınız ve cikolatayi o kivama nasil getirdiniz ? umarim cok olmamisimdir :)

    YanıtlaSil
  5. est sevgili adsız;
    bir blog yazarı, tarifiyle alakalı sorulan ayrınları nasıl abes karşılayabilir ki.siz sorun ben saatlerce konuşabilir ve yazabilirim:)geciktiğim için özür dilerim bu arada.

    *pastanın dışı: 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı labneyi yüksek devirde mikserle çırptım.

    *çikolatalı ganaj; 240 gr. çikolatayı benmari usulu erittim.yıkayıp kuruladığım çilekleri çikolataya batırarak yağlı kağıt üzerinde dondurdum.kalan çikolatayı pastanın üzerine döktüm.

    *beyaz çikolata; 80 gr. beyaz çikolatayı benmari usulu eriterek kullanabileceğim kıvama gelinceye kadar karıştırarak soğuttum.(bu işlem için en uygun yol, soğuk su dolu bir kabın içine cezveyi oturtmak.)

    *tek kullanımlık şeffaf krema torbasının ucunu ne kadar incelikte çizgi isteyorsam o kadar kestim.ağızları kapalı olduğu için kullanımı kolay ve risksiz.çikolatası donan çileklerin üzerine beyaz çikolatayla çizgiler yaptım ve tekrar dondurdum.

    sorular tam kıvamındaydı.sıkıntı yok yani:)

    selametle...

    YanıtlaSil
  6. gercekten cook tesekkur ederim,inanin iki gundur bu pastayi yaptigimi hayal ediyorum o derece kafaya koydum :)aslinda bu kadar detayli sormamin sebebi en son cikolatali ganajla kapladigim bir pasta yapmistim ama kivami cok acaib oldu.cikolatali sos sandim sizinkinide o yuzden,sanki akici gibi kivami sizinkinin.benimki boyle donunca kitir kitir oldu,keserken falan hic hos olmamisti :( buarada sizi flickerdaki mueddibe hesabinizla tanidim ve o zamandan beri buyuk bir keyifle takip ediyorum.tabi sadece fotograflar ile yetiniyorduk o zaman :) sonradan bu blogu actiginiz icinde ayriyeten cok tesekkur ederim :)

    selametle,

    Aysenur

    YanıtlaSil
  7. vee pastanizi denedim sonundaa :) elhamdulillah herseyiyle mukemmel bir pasta oldu.dedikleriniz dogrultusunda birebir uyguladim ve hic bir sıkıntı yasamadim.size gercekten cok tesekkur ediyorum sevdigim insanlara boylesine guzel suprizler hazirlamama ve onlari mutlu etmeme vesile oldugunuz icin :) elleriniz dert gormesin insaallah...

    selametle,

    Aysenur

    YanıtlaSil
  8. sevgili Ayşenur;
    bu saadeti bana yaşattığın için asıl ben teşekkür ederim.blog amacına uygun işliyor hamdolsun:)mutluluğunu paylaşman büyük incelik ve sürpriz oldu benim için.
    Rabbim hiçbir zaman mahcup ve mahsun etmesin.

    selametle...

    YanıtlaSil
  9. Anlaşılan sanatçının ruh alemi bu sefer tam kıvamında:)pastaya baktıkça içimiz açılıyor da o bakımdan...çok çok başarılısın..takibe devam:)sevilay

    YanıtlaSil