2 Şubat 2011 Çarşamba

Omlet (dumanli dag)


Kaderde, dubaiden tarif eklemekte varmis.Halimi hatirima soran herkese cok tesekkur ederim.Hamdolsun cok guzel zaman geciriyoruz.herseyden once teyzemle zaman gecirmek harika.Buralari gezmek icin en uygun mevsimde burada oldugumuz icin sansliymisiz.Gunduzleri serin hatta gozle gorulur derecede kum firtinasi oluyor.bugun yagmur bile yagdi.Geceleri ise keyifli bir hava var.Alisveris merkezlerinden baska gezilecek tarihi bir yeri olmayan, yuksek binalardan olusan mimarinin bas dondurdugu, basindan sonuna 5 saatte gidilebilen, 7 seritli yollara sahip bir ulke burasi.Unutmadan;arap mutfagi her zaman ki gibi cok guzel.Bu aksam lubnan mutfagini denedik.Ayrintilari bir sonraki yazida paylasirim ins.selametle kaliniz...

*tarif teyzemin amerikali bir arkadasina ait, orjinal ismi "smoked mountain" yani dumanli dag.sicak servis edilindiginde lezzeti artan, kolay bir tarif.

































Dumanli Dag
malzemeler
*kisi sayisina gore yumurta
*az miktarda sut (4 yumurtaya yarim cay bardagi)
*ince dogranmis renkli biberler
*ince dogranmis sogan
*tuz, karabiber
*rendelenmis kasar peyniri
yapilisi
*derin bir kapta yumurta ve sut cirpilir.icine ince dogranmis sogan ve biberler eklenir.en son tuz ve karabiber eklenerek karistirilir.
*porsiyonluk teflon tava yaglanarak ocaga alinir ve tava isindiktan sonra ince bir tabaka halinde yumurtali karisimdan dokulur.
*her iki tarafi esit miktarda kizaran yumurtanin yarisina kasar peyniri koyularak diger yarisi uzerine kapatilir.sicak servis edilir.
Sifa Olsun!

1 yorum:

  1. Öncelikle iyi eylencele. Sonrada bu güzelliğe bu harika tariflere 41 kere maşallah diyorum. Elinize, gönlünüze sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil