17 Aralık 2009 Perşembe

Kozalak Pasta

Geçen sene Samsun'dan gelerek farklı bir mutfak modası estiren Emine teyzemin, nev-i şahsına munhasır tarifi.Teşekkürler teyzecim.



Kozalak Pasta (yaklaşık 45-50 adet)
malzemeler
*500 gr. corn flakes (tercihen kelly's marka)
*7 adet metro ince doğranmış)
*2 yemek kaşığı bal
*1,5 yemek kaşığı tereyağı
*yarım çay bardağı süt
yapılışı
*tereyağı, bal, süt ve metrolar kısık ateşte -pilav ayarı- tamamen eriyinceye kadar karıştırılır.(çırpma teliyle daha rahat oluyor)
*içerisine mısır gevreği eklenir.
*arzu edilen büyüklükteki kahve fincanı su ile çalkalanır ve içerisine sıcak karışım bastırılmak suretiyle şekil verilir.Fincan ters çevrilerek düz servis tabağına çıkartılır.
*Karışım bitene kadar tencereyi ateşten almayınız, zira soğuduktan sonra tencereden yemek zorunda kalırsınız :)
Şifa Olsun!

6 yorum:

  1. Bu tarifin aynısını Nigella'da izlemiştim. O da Mars'la yapıyordu. :)

    YanıtlaSil
  2. umarım önce bende sonra nigella'da görmüşsündür, ona göre "nigella'da tarifini benden aldı" diyeceğim:)

    YanıtlaSil
  3. peki fincandan kolayca çıkabiliyor mu yoksa uğraşacak mıyız çıksın diye :)

    YanıtlaSil
  4. yok sümeyyecim fincanda bekletmediğin sürece hemen çıkıyor :)

    YanıtlaSil
  5. anca görüyorum cevabı, yorumlara yazılan cevaplar epeydir mailime gelmiyor artık. nedendir acaba :((
    bunu da hala deneyecem :) bu hafta yaparım inş. yarım paket nesfit var kırmızı meyveli. o boşa gitmesin :p

    YanıtlaSil
  6. biz bu tarifin aynısını yaptık bu tarife corn flakes çok fazla hiç güzel olmadı lütfen yanıltıcı tarifler vermeyin zira rezil oldum...

    YanıtlaSil