17 Aralık 2009 Perşembe

Tarçınlı Kurabiye

Eline alan herkes önce karşısındakini görmek için sonra ortasında ki şekeri kırmak için uğraştı.Kolay ve bereketli bir kurabiye tarifi.



Tarçınlı Kurabiye (ortalama 45 adet)
malzemeler
*150 gr tereyağı (yumuşatılmış)

*1 su bardağı pudra şekeri
* yarım su bardağı mısır nişastası
*1 + 2/4 su bardağı un
*1 paket kabartmatozu
* 1 paket vanilya
*3 tatlı kaşığı tarçın
* ortalama 30 adet sert şeker ( akide şekeri )

yapılışı
*Bütün malzeme karıştırılarak yumuşak kurabiye hamuru kıvamına getirilir.

*Unlu zeminde merdane yardımı ile 1/2 cm kalınlığında açılır. Varsa ortası delik bir kalıpla yoksa önce çay bardağı, sonra ufak bir kapakla ortasını çıkartılır.
*Ortada ki deliğe büyükse 1 adet, küçükse 3 adet akide şekerini koyun.
* 200 cc ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Not : Kurabiyeleri kesinlikle sıcakken yağlı kağıttan ayırmaya çalışmayın, soğumasını bekleyiniz zira kağıtlarıyla birlikte yemek zorunda kalırsınız :) (ayrılmıyor, tecrubeyle sabittir) Şifa Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder