13 Aralık 2009 Pazar

Yalancı Tavuk Ğöğsü

Vakit buldukça arşivde ki tarifleri yazmaya çalışıyorum.Fotoğraftakileri geçen yıl ramazan ayında yapmıştım.Özel gibi görünse de kisvesine aldanmayınız, zira kendileri bir zamanlar her damağın tattığı anne muhallebisidir, yumuşak ve tatlıdır...




Yalancı Tavuk Ğöğsü

malzemeler
*1 kg süt
*1 su bardağı tepeleme un (200 gr alan bir bardak)
*1 su bardağı toz şeker (200 gr alan bir bardak)
*125 gr margarin
*1 paket vanilya
*1 tane damla sakızlı sakız

yapılışı
*margarinden 2 yemek kaşığı ayrılır ve kalanını tencereye alıp un ilave edilir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
*Şeker, damla sakızı ve sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirilir.
*Koyulaşınca ocaktan alınıp, ayırdığımız yağ ve vanilya eklenir.
*Mikserle soğuyana kadar çırpılır.ortalama 20-25 dakika kadar sürüyor, sabrınızı koruyun:)
*Arzu edilen büyüklükte ki kahve fincanları suyla ıslatılır ve ağzına kadar muhallebiyle doldurulur. ( küçük bir kepçeyle daha kolay oluyor)
*Dolapta iyice soğutun ve fincandan çıkartıp istediğiniz malzemeyle süsleyin.
ben; tarçın, fındık ve beyaz çikolatayla süsledim.

Şifa Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder