6 Aralık 2009 Pazar

Kahveli Kurabiye

Bizim kültürümüzde sıcak içecek tüketimi -çay hariç- havayla orantılıdır biraz ve buna nisbeten kış mevsiminde kahve ve türevlerinin tüketimi daha bir artar.Hatırı sayılır bir çekirdek olmasından mutevellit kahvenin öğütülmüşü de öğütülmemişi de kullanılır.Ama bana soracak olursanız, acizane fikrim; bu mübareğin mevsimi olmaz, her vakit içilir , yenilir ve dahi koklanır...


Kahveli Kurabiye
malzemeler
*200gr. tereyağ (yumuşatılmış)
*100gr. pudra şekeri
*1 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı süt
*1 corba kaşığı türk kahvesi
*300gr. un
*yarım paket kabartmatozu.
süslemek için : 100 gr kahve çekirdeği (çekilmemiş)
yapılışı
*bütün malzeme yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
*unlu zeminde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır.
*arzu edilen büyüklükte kareler kesilerek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
*200 cc ısıtılmış fırında, pembeleşinceye kadar pişirilir.
Şifa Olsun!
not: sevdiklerinizle ve bir fincan kahve ile tüketilmesi servis önerisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder