20 Kasım 2010 Cumartesi

Portakallı Kek



Portakal deyince aklıma ekşi ve turuncu bir meyveden ziyade annemin kış gecelerinde bizi eğlendirdiği günler geliyor.geniş kestiği kabukların içine, birde küçük kareler keserek ağzına yerleştirir, bizi güldürürdü.şimdi kendimize başka eğlenceler bulsakta hala portakal yerken o günleri yad eder güleriz.Mevsimin ilk portakalı girdi evimize çok şükür.Yemeğe niyet ettik ama fazla ekşi olunca suyunu sıkmak için girdiğim mutfaktan portakallı kek yaparak çıktım.değişiklik arayanlara alternatif olabilir.herkese sıcak ve mutlu bir haftasonu diliyorum...

Portakallı Kek
malzemeler ( 6 kişilik)

*1 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*6 küçük portakalın suyu (yaklaşık 1 çay bardağı)
*2,5 çay bardağı un
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
dışı için; 6 orta boy portakal

yapılışı

*iyice yıkanan portakalların üst kısmı kesilir.önce bıçakla kenarları sonra yemek kaşığı yardımıyla içi tamamen çıkartılır.kağıt havlunun üzerine ters şekilde çevrilerek içlerinin kuruması sağlanır.
*kek hamuru için; bütün malzeme derin bir kapta mikser yardımıyla çırpılır.
*hazırlanan kek hamuru portakal kabuklarının içine paylaştırılır.(üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde)
*160 c de kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
*pudra şekeri ve portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapılır.

Şifa Olsun!










14 yorum:

  1. selam Hayrunnisa cığım
    bu fikri çok sevdim sunumu oldukca şık ve değişik görünüyor aklına sağlık güzelim ancak ben merak ettim acaba portakal kabukları pişerken kararmıyormu?
    seninkinin rengi harika duruyor rengini koruması için herhangi birşey yaptınmı bende denemek istiyorum da?
    afiyet şifa olsun canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hrika bir kek çok değişik bie sunum olmuş.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. aynur ablacım; özel bir işlem yok.dışını yıkadım, içini oydum, iç kısmı altta kalacak şekilde kağıt havlu üzerinde kuruttum.birde yağlı kağıt üzerinde pişirdim.sanada şimdiden kolay gelsin.selamlar

    berna hanım; çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Hayrunnisa,
    Ne tatlı bir siten var:)) bayıldım yazılarına ve tariflerine. Portakallı kek de süper, en kısa sürede deniycem, üzeri milföylü çorba tarifini de:)) Ama önce şu porselen muffin kalıplarından almam gerek:(
    Canım, bundan sonra sık sık buradayım, sevgilerimle AEO

    YanıtlaSil
  5. son bir saattir blogunuzdaki fotoğrafları ve tarifleri izliyorum..harika hepsi hepsi hemde..ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. sevgili kemalpaşa ve zeynep hanım ; çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. merhaba dökme demir tencere ve tavaları döküm tava linkinden satın alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. ne guzel fikir :) sunum cok hos

    YanıtlaSil
  9. bu kekleride yaptım resimler bu kadar güzel olmasada yayınlıyorum şimdi teşekkürler canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. hergün degisik tariflerle karsilasiyorum.Ama bu en degisigiydi.Nefis olmustur eminim ellerinize saglik...sevgiler

    YanıtlaSil
  11. aynur ablacım; eminim seninkilerin de tadı güzel olmuştur.
    tatlı tuzlu; teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. http://belguzaranne.blogspot.com11 Ocak 2011 00:52

    HAYRUNNİSA HANIM ELINE SAĞLIK SUNUM MUHTEŞEM

    YanıtlaSil
  13. belguzaranne; çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. ben portakal kabugun meyve salatasını koydum.. kek pişirmek gelmemişti hiç aklıma.. neden olmasın:) şahane fikirmiş.. en kısa zaman denenecek! ellerine sağlık!

    YanıtlaSil