12 Aralık 2010 Pazar

Fırında Makarnalı Karnıbahar


Pazar günü bir değişiklik yapıp makarna yiyelim dedik:) onun hürmetine karnıbaharıda aradan çıkarmayı ve biraz değişik bişeyler yapmayı istedim fakat görüntüsü güzel,tadı tanıdık bir yemek çıktı ortaya.aslında ikiside severiz.karnıbaharı, özellikle bu mevsimde, fırında ya da tencerede haftada 1 kez muhakkak pişiririz ama bu haliyle daha sık pişecek gibi geliyor.pratik ve zahmetsiz bir tarif.herkese hayırlı ve sıcak bir pazar diliyorum...




























Fırında Karnıbahar
malzemeler
*1 küçük karnıbahar
*1 adet yumurta
*4 yemek kaşığı süt
*az miktarda zeytinyağı
*1 yemek kaşığı un
*tuz, karabiber,kırmızı biber
*1/4 makarna
*küçük bir kase bayat ekmek kırıntısı
*kaşar peyniri
yapılışı
*karnıbahar ve makarna ayrı tencerelerde haşlanır.(bir dahaki sefere aynı tencerede yapacağım.)
*porsiyonluk kaselere ya da uygun bir tepsiye, önce makarna üzerinede karnıbaharlar yerleştirilir.
*derin bir kase de yumurta,süt,un,yağ,tuz ve baharatlar karıştırılır.
*hazırlanan karışım karnıbaharların üzerine dökülür ve ekmek kırıntıları serpilir.
*en üstüne ince doğranmış kaşar peyniri yerleştirilerek, 220 c ısıtılmış fırında üzerine tamamen kızarana kadar pişirilir.
Şifa Olsun!

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık sevgili mutfak hatıraları . fotoğrafı ilk gördüğümde karnıbahar graten sandım. Bu tarif de tam mevsimi iken hemen denenmeli . sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Hayrunnisa canim bir karnabahar hayrani olarak tarif cok hosuma gitti. Ellerine saglik kardesim. En icten sevgi ve muhabbetlerimle. Huzurlu saglikli gunler dilerim:)

    YanıtlaSil
  3. Tarfiniz çok güzel ...bende fırında yaparım genelde ama sizinki hem hafif hemde farklı :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. elleriniz sağlık harika görünüyor defterime yazdım bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim..
    sevgilerimle..
    mutlu akşamlar dilerim..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık arkadaşım.inan çok şık bir sunum ve lezzeti de tartışılmaz bence.
    muhakkak denenenecekler listemde.
    ellerine sağlık diyorum.
    sevgiler bırakıyorum mutfağına arkadaşım...

    YanıtlaSil
  6. karnabahar bizim evimizde de sık sık pişerdi ama kendi evimde eskisi gibi pişmiyor.şimdi sizin tarifi makarna diyerek bizimkilere yedirmeyi hedefliyorum:) ellerinize sağlık.
    feyza

    YanıtlaSil
  7. ziyaretiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim hanımlar.eksik olmayın...

    YanıtlaSil