6 Aralık 2010 Pazartesi

Sucuklu Ekmekler / Hamur Kızartması


cumartesi günü aile dostumuz Ayşe ablaya kahvaltıya davetliydik.geciktiğimiz için hemen masaya oturduk.annem hatırlatmasa masanın ve manzaranın güzelliğinden fotoğraf çekmeyi unutacaktım.oturulduğu için masanın tam fotoğrafını çekemedim ama, zaten ayşe ablanın lezzetli ikramlarından ziyade, güler yüzü ve hoş muhabbetinin fotoğrafını paylaşmak isterdim sizlerle çünkü biz, birlikte vakit geçirmekten büyük zevk alıyoruz. herşey için tekrar teşekkürler Ayşe abla!

























Sucuklu Ekmekler
malzemeler
*dilimlenmiş ekmek
*yarım lt. süt
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı zeytinyağı*tuz
*sucuk ve rendelenmiş kaşar
yapılışı
*süt, yumurta, yağ ve tuz derin bir kasede karıştırılır.ekmek dilimleri karışıma bulandıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
*fırına verilen ekmekler kızarmaya başlayınca fırından çıkarılır ve üzerlerine rendelenmiş kaşar ve sucuk serpilerek 5 dk daha fırında kızartılır.
*sıcak servis yapılır.

Hamur Kızartması
malzemeler
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 paket kabartmatozu
*un
yapılışı
*derin bir kapta bütün malzeme karıştırılarak çok sert olmayan bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
*hamurdan yaklaşık 9-10 adet beze yapılır ve her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılarak aralarına sıvıyağ sürülür.
*üst üste konan bezeler unlu zeminde merdane yardımıyla açılır.
*baklava dilimi veya kare şeklinde kesilen hamur bol yağda kızartılır.
Şifa Olsun!



ve altın vuruş:)

























3 yorum:

  1. muhabbetiniz bol olsun inşallahh.. sofra pek bereketli maşallahh..

    YanıtlaSil
  2. amin deniz hanım, çok teşekkürler.

    zeynepcim; ayşe abla sağolsun:)

    YanıtlaSil