28 Aralık 2009 Pazartesi

Portakal ve Frambuazlı Rulo Pasta



Geçen akşam abim, elinde bir kutu frambuazla gelince, yeni makinem gelene kadar birşey yapmayacağım diyen ben,ne yapsam, nasıl yapsam diye düşünmeye başladım.Pazar günü mutfak sırası bende olunca öğrencilik yıllarımdan kalma pazar günü rehavetimi, mutfağımızda portakal kokusu eşliğinde atlattım ve uzun zamandır denemek istediğim portakallı pandispanyayı da denemiş oldum.



Kuzenimle uzun bir telefon konuşmasından sonra pandispanyada sıvıyağ kullanırsak daha yumuşak bir kek elde edebileceğimiz kanaatine varınca, kadim tarifi değiştirip, tarif defterinde yerini alan yeni tarifi denemeye koyuldum.Sonuç umduğumdan daha güzeldi, özellikle beni üzmeyip güzel yuvarlandığı için :)

Portakallı Pandispanya

pandispanya için malzemeler

*3 yumurta

*4 fincan toz şeker ( türk kahvesi fincanı)

*5 fincan un

*1 fincan sıvıyağ

*2 adet portakal rendesi

*5 yemek kaşığı portakal suyu

*1 paket vanilya

*1 paket kabartmatozu

pandispanyayı ıslatmak için : 1 adet portakalın suyu (yaklaşık yarım su bardağı)

Kreması için

*2 yemek kaşığı un (tepeleme)

*2 yemek kaşığı mısır nişastası

*3 su bardağı süt

*1,5 su bardağı toz şeker

*1 paket vanilya

*1 poşet krem şanti

*yarım su bardağı süt

yapılışı

*portakal rendesi hariç bütün kek malzemesi mikser yardımıyla 7 dk. çırpılır.(sabır gerektiriyor ama sabreden derviş...)

*kıvam alan kekin içine portakal suyu eklenerek, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökülür.

*160 cc de pişen kek ılıklaşınca portakal suyuyla ıslatılır ve soğumaya bırakılır.

*krema için; son 3 malzeme hariç diğerleri derin bir tencerede çırpma teliyle kaynayıncaya kadar karıştırılır.

*kaynayan krema ocaktan alınarak vanilya eklenir ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.

*ılıklaşan kremaya krem şanti ve yarım su bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikser ile 10 dk. çırpılır.

*soğuyan kekin üzerine kremanın yarısı sürülüp, frambuaz ve damla çikolata eklenir. (dilimlerken sorun yaşamamak için frambuazları elimle küçük parçalara böldüm)

*arzu edilen şekilde süslenerek, dolapta 1 saat bekletildikten sonra servis edilir.

not : önce krema hazırlanıp dolapta 1 saat bekletilince daha kullanışlı bir kıvam alıyor.

Şİfa Olsun!

7 yorum:

  1. görüntü harika, tadı nasıldır kimbilir..
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Resimden ne kadar lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Sizi ve bloğunuzu lezzet bahçesindeki tarifinizin izini sürerek keşfettim.Dakikalardır diğer tariflerinizide inceliyorum. Bayıldım.Sizi tanımak için profilinize baktım ama çok bilgi yok.Takipcinizim.Katogori yada aylara göre bir liste olmadığından,,,,,,,,,,,,, O sağdaki kutucuklarda görünen pastaların tariflerine ulaşamadım.
    Ellerinize sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  5. Haydi mutfağa ve Özlem çok teşekkürler.

    Hadiye hanım tarifleri beğenmenize çok sevindim.Sağ tarafta ki bahsetmiş olduğunuz kutucuklar flick daki sayfama ait fotoğraflar fakat yakın zamanda bilgisayarımda ki sorun sebebiyle fotoğraflarım silindi.elimde kalanları ekleyebildim, zamanla tekrar yapıp fotoğraflayacağım inş.
    ilginize tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. bloğunuzu tesadüfen buldum.tarifleriniz gerçekten güzel.neden yenilerini eklemiyorsunuz merak ettim.

    YanıtlaSil
  7. nurseliff; yeni tarifler ekleyemeyişimin sebebi fotoğraf makinemin çalınmış olması aslında ama inş son 7 gün :)

    YanıtlaSil