5 Aralık 2009 Cumartesi

Hurmalı Tartolet

Kardeşlerimin Ürdün'den getirdiği hurma püresini değerlendirmek için fırsat kollarken, annemin misafirlerimiz için tatlı birşeyler yapmamı istemesi "mecburiyetleri memnuniyete dönüştürme" felsefesini hayata geçirmemi sağladı.

Uğraştırıcı gibi görünüyor ama ilk birkaç tane yaptıktan sonra eliniz alışıyor.Eğer hazır hurma püresi bulamazsanız, hurmaları sıcak suda bekleterek yumuşamasını sağlayabilir ve sonrasında robotta püre haline getirebilirsiniz.
Hurmalı Tartolet
malzemeler
*1 + 1/2 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*1/4 çay kaşığı tuz
*125 gr tereyağı
*1 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı vanilya
yapılışı
*tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve tuz iyice karıştırıldıktan sonra un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
*unlu zeminde merdane yardımıyla 1\2 cm kalınlığında açılan hamurdan, en küçük çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak parçalar kesilir ve tart kalıplarına yerleştirilir.
*tart hamurunun iç kısmının kabarmaması için ufak yağlı kağıt parçaları kesilir, hamur üzerine yerleştirilir ve içlerine pirinç doldurulur.
*200 cc ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk. pişirilir.
*soğuyunca hurma püresi veya arzu edilen şekilde süslenir.
Şifa Olsun!

2 yorum:

  1. Bloğunuz olduğunu bilmiyordum..

    hayırlı olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler sevgili rumma,blog, flickr'dan sonra ihtiyaç gibi oldu :)

    YanıtlaSil