Uğraştırıcı gibi görünüyor ama ilk birkaç tane yaptıktan sonra eliniz alışıyor.Eğer hazır hurma püresi bulamazsanız, hurmaları sıcak suda bekleterek yumuşamasını sağlayabilir ve sonrasında robotta püre haline getirebilirsiniz.
Hurmalı Tartolet
malzemeler
*1 + 1/2 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*1/4 çay kaşığı tuz
*125 gr tereyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1/4 çay kaşığı tuz
*125 gr tereyağı
*1 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı vanilya
yapılışı
*tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve tuz iyice karıştırıldıktan sonra un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
*unlu zeminde merdane yardımıyla 1\2 cm kalınlığında açılan hamurdan, en küçük çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak parçalar kesilir ve tart kalıplarına yerleştirilir.
*tart hamurunun iç kısmının kabarmaması için ufak yağlı kağıt parçaları kesilir, hamur üzerine yerleştirilir ve içlerine pirinç doldurulur.
*200 cc ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk. pişirilir.
*soğuyunca hurma püresi veya arzu edilen şekilde süslenir.
Şifa Olsun!
Bloğunuz olduğunu bilmiyordum..
YanıtlaSilhayırlı olsun
sevgiler
teşekkürler sevgili rumma,blog, flickr'dan sonra ihtiyaç gibi oldu :)
YanıtlaSil