23 Nisan 2010 Cuma

Kremalı Tavuk ve Mantar Çorbası



7 yıldır düzenli olarak yaptığım iş icabı çocuklarla aynı servisi kullanıyorum (ana okulu öğretmeni olduğum anlaşılmadı sanki:).en son inecek çocuklar genelde uzun mesafeden kaynaklanan refleksle öğretmen yanlarını tercih eder,usulca size sokulur sonra yavaş yavaş ayaklarını uzatırlar.bu durum benim meslek hayatım boyunca zevk aldığım en güzel anlardandır.eğer uyumaya hazırlanan çocuk 4 yaş sınırındaysa teklifsiz kucağıma alır,omuzumda uyuturum (yaş yükseldikçe ayaklarda uyuşma yapabiliyor:).Uyuyan çocuğun her nefes alışı, kucağımda dönmeye çalışması ve bedenime verdiği sıcaklık hem fizyolojik hem psikolojik olarak rahatlatıyor beni, bir nevi, günün bütün yorgunluğunu serviste bırakıyorum.Son birkaç gündür grip oldum, bu sebeple çocukları kendime pek yaklaştıramıyorum, hal böyle olunca fena bir rehavet sardı beni.servise yarı uykulu binip yarı uykulu iniyorum.Çocukların enerjisinden noksan kalan kısmımı fotoğrafını görmüş olduğunuz çorbayı içerek tamamlamaya çalıştım.Çorba dedemden de tam not aldı, " bu çorbayı içmeyenin ya parası yok ya da aklı" dedi :).

















































Kremalı Tavuk ve Mantar Çorbası

malzemeler (4 kişilik)

2 adet büyük mantar

1 parça tavuk ğöğsü

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı krema

2 su bardağı su (tavuğun suyu)

2 yemek kaşığı limon suyu

tuz/ kırmızı biber/nane

üzeri için : 4 yaprak milföy hamuru

yapılışı

*ince ince doğranan mantar ve tavuk ğöğsü (doğranmamış) ayrı tencerelerde pişirilir.

*derin bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek kavrulur.

*Kavrulan una tavuk suyu eklenerek karıştırılır.içerisine daha önce pişen ve ince ince doğranan mantar,tavuk ve limon suyu eklenir.

*5 dk. kaynayan çorba ocaktan alınarak içine krema katılarak karıştırılır.son olarak tuz ve baharatlar eklenir ve porselan muffin kaselerine birer kepçe paylaştırılır.

*fotoğraflarda görüldüğü gibi üzeri bıçak yardımıyla çizilen milföy hamurları kaselerin üzerine örtülür.

*240 cc fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.

*pişmiş tavuk ğöğsünden biraz ayırarak servis esnasında üzerini süsleyebilirsiniz.

Şifa Olsun!

6 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerinize sağlık,çok güzel bir sunumu var mutlaka denicem :)

    YanıtlaSil
  2. tuttum bu tarifi ;)
    ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. sunumuna hayran oldum.misafir sofralarında çok şık durucak bir tarif.elinizi sağlık

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler sümeyye, zeynep ela'ya ve sana kocaman sevgiler:)

    beğenmene sevindim rumeysa.ee ne zaman geliyorsun bu taraflara?

    gümüş tepsi; teşekkür ederim, görüntüsüne nisbeten zahmetsiz ve lezzetli oldu gerçekten.

    YanıtlaSil
  5. Selam,

    Harika bir çorba(çok severim)nefis bir sunum.
    Ellerine sağlık

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler hadiye ablacım, eksik olma...

    YanıtlaSil