3 Nisan 2010 Cumartesi

Yaban Mersinli ve Limonlu Muffin



Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Ara vermemin sebebi tamamen teknik arıza ve ekipman yetersizliğinden kaynaklanıyordu.Çok şükür o sebepler musebbibi tarafından halledildi.İlk tarif; yeni makinem için "hayırlı olsun" demeye gelen (bir araya gelip yemek yemek için fırsat kolluyoruz:) teyzelerim ve sultan abla için yaptığım muffinler olsun istedim.





Yaban Mersinli ve Limonlu Muffin

muffin için malzemeler;
*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvıyağ
*yarım su bardağı süt
*2 limonun rendesi ve suyu
*2 su bardağı un
*1,5 su bardağı yaban mersini (ligarba)
*1 paket kabartmatozu
krema için;
*1 yemek kaşığı un (25 gr)
*1 yemek kaşığı mısır nişastası (25 gr)
*3 su bardağına yakın süt
*40 gr beyaz çikolata
*1 yemek kaşığı toz krem şanti
*1 paket vanilya
Kremanın Yapılışı
*un, mısır nişastası ve 2 su bardağı süt çırpma teli yardımıyla homojen olunca kadar karıştırılır ve kısık ateşli ocağa alınır.
*kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir.(eğer çok katıysa kalan süt yavaş yavaş eklenir ve karıştırmaya devam edilir)
*ocaktan alınan kremaya vanilya,krem şanti ve beyaz çikolata eklenerek yüksek devirde çırpılır.
(ben son işlemi,krema tenceresini, içi buzlu su dolu başka bir tencerenin içine oturtarak yapıyorum)
Muffinin Yapılışı
*Kek çırpma kabında yüksek devirde, köpük kıvamına gelinceye kadar çırpılan yumurtanın içine toz şeker eklenerek çırpmaya devam edilir.
*sırasıyla sıvıyağ,süt,limon rendesi,limon suyu,un ve kabartmatozu eklenir.
*malzemeler tamamen karışıncaya kadar çırpılır ve son olarak yaban mersinleri eklenerek tahta bir kaşık yardımıyla yavaşça karıştırılır.
*malzemenin tamamını kalıplara paylaştırınız(1'er yemek kaşığı).
*160 cc hafif ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.(kürdan testi yapmayınız çünkü yaban mersinlerinin ıslaklığı sizi yanıltabilir)
*muffinler soğuduktan sonra buzdolabında beklemeye alınan kremayı arzu ettiğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
-muffin kalıplarını tepsiye dizip, fırına vermeden önce tepsinizi yavaşça düz bir zemine vurabilir ve hamurun içerisindeki hava kabarcıklarının kaybolmasını sağlayabilirsiniz.böylece keklerin üzeri daha düz olacaktır,traşlamadan süsleyebilirsiniz.
-ben her zaman ilk önce kremamı hazırlayıp, kekimi sonra yaptığım için tarif sıralamasını da ona göre verdim.

Muffinlerin yumuşaklığı kıvamında bir haftasonu diliyorum...

Şifa Olsun!

8 yorum:

  1. Mufinler çok güzel görünüor..Yaklaşan akraba günümüz için şık ve lezzetli olur diye düşünüyorum...
    elerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. blogları dolaşırken farkettim bloğunu,tüm tariflerine baktım,çok güzeller.muffinlerde çok güzel görünüyor.zaten içinde yaban mersini varsa tadıda çok güzel olmuştur.eline sağlık.hayırlı günler

    YanıtlaSil
  3. kendimi güzel bir sayfada buldum davetmi edildim acaba?
    selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  4. sevgili sevgi, gümüş tepsi ve susamçörekotu çok teşekkür ederim,ziyaretinize çok sevindim...

    YanıtlaSil
  5. uzun zamandır sizi flickr'dan takipteydim..bloğunuzu yeni öğrendim çok mutlu oldum.. tariflerin devamını bekliyorum efenim..

    Selamlar...

    züleyha..

    YanıtlaSil
  6. Bloğun hayırlı olsun, flickrmail'in üzerine haberim oldu :)Çok leziz mamalar yapıyorsun, canımız çekiyor ama :)) ellerine sağlık, başarılar ;)
    Bu da benim sitem beklerim ;) www.rukiyetasci.com

    YanıtlaSil
  7. sevgili züleyha ve rukiye; ziyaretinize çok sevindim.mamaları tatmaya ve yakından görmeye davet ediyorum :)

    YanıtlaSil