29 Nisan 2010 Perşembe

Çikolata Soslu Chesecake


A4 dosyalar hızını kesemiyor annemin, karton üzerine yapıyor yeni yazlık evimizin proje çizimlerini, keşke gösterebilsem çizimlerini de neşeniz artsa:) giriş batıdan mı olsa? yatak odalarını doğuya mı yerleştirsek? verandalı mutfak girişe ters yönde olursa daha mı kullanışlı olur? -ahbap, park bizim evin hangi yönündeydi? gibi sorular cevaplanıyor sürekli ve babamla ben, annemle göz göze gelmemeye çalışıyoruz, gülüşerek.Bu işlerden sıyrılarak, dün akşam uzun zamandır cheesecake yapmadığımı hatırladım.hazırlık aşamasında;cafe fernando 'nun tarifi yerine bu kez hobiriks merve 'nin tarifini denemeye karar verdim.sonuçtan çok memnun kaldım.tarif için teşekkürler merve..










-"labneden kek mi yapılırmış canım" , diyen babam, artık
-"ooo cheesecake mi yaptın", diye seviniyor ve ilk dilim hep ona ikram ediliyor.





Mer Cheesecake

malzemeler
tabanı için ;
* 2 paket burçak bisküvi
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 1 avuç fındık
hamuru için ;
* 3 yumurta
* 1 su bardağı şeker
*250 gr labne labne
*1 paket sıvı krema (200ml)
* 2 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya
üzeri için ;
*yarım paket krema (100ml)
*1 kare bitter çikolata (80 gr)
süs için ;
*dr. oetker glazür çikolata
Yapılışı
*fındık ve burçak bisküviler rondodan geçirilir.derin bir kapta eritipmiş tereyağıyla karıştırılarak, zeminine yağlı kağıt yerleştirilen kelepçeli kalıbın alt kısmına bastırılır.
*sonra 3 yumurta, 1 bardak şekerle iyice çırpılır ve sırasıyla diğer malzemeler eklenir, bu kez az çırpılarak bastırılan bisküvilerin üzerine dökülür.
*180-200 derecede 40 dk üzeri sertleşene kadar pişirilir. sallandığında oynamayacak hiçbiyeri (mervenin tabiri:)
*cheesecake soğumaya bırakılır.
*diğer tarafta yarım paket çiğ krema kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta tutulur,içine çikolatalar doğranır ve homojen oluncaya kadar karıştırılır.
*hazırlanan sos soğuyan cheseecaken üzerine dökülür ve buzdolabında 1 saat bekletilir.
*üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
şifa olsun!


6 yorum:

  1. Bu görüntüye kim hayır diyebilir ki..Ellerine sağlık,muhteşem görünüyor tıpkı diğer tariflerin fotoğrafları gibi...


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hayrunnisa bu ne hız.

    Ben daha önceki görüntünün içinden çıkamadan sen yeni tarifler ,görüntüler yayınlıyorsun.Tebrikler.
    Acaba uyumaya vakit bulabiliyormusun.??? EE gündüz çalıştığına göre uyumayıp bunları yapıyorsun.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  3. hayrunnisam,canım, ciğerim :)"bana öyle deme yaa" dediğini duyar gibiyim :)) ürdün seferi ne zaman inş canım? haber bekliyorum.ayşe teyzeme selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Hayrunnisacim cok guzel gorunuyor, ellerine saglik. Uzerinin suslemesi harika olmus canim. Sevgiler
    Sevde
    www.narcicegirengi.com

    YanıtlaSil
  5. hayrunnisacım, cheesecake tariflerin harika görünüyor ancak naçizane önerim; sanki cheesecakeleri fazla pişiriyorsun. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla hem üstleri çok katılaşmış hemde içleri fazla sert duruyor.. hani sanki biraz daha az pişirsen biraz daha kremamsı olsa daha güzel olur gibime geldi.. ufak bir öneri ;) görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  6. yasemin ablacım sayfamı ziyaret etmen nasıl sevindirdi anlatamam:) cheesecake mutfağımızda çok yeni bu sebeple orjinalinden biraz uzak fakat ailemin damak tadına biraz yakın tutmaya çalışıyorum.Ama bundan sonra ki ilk denemem senin tavsiye ettiğin gibi olacak inş.

    selametle...

    YanıtlaSil