Meryemciği ziyaret ettiğimiz güne ait son yazı tatlılardan oluşuyor.fındıklı kurabiyeyi -ki çok lezzetliydi- ev sahibi; Fatıma zehra, elmalı turtayı; Zeynep, orman meyveli keki ise ben yapmıştım.
Fındıklı Kurabiye
malzemeler*1 paket margarin (yumuşatılmış)
*1,2 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
*4 su bardağı un
yapılışı
*margarin, pudra şekeri ve 1 bardak un iyice yoğurulur.sonra birer bardak un eklenir ve yoğurmaya devam edilir.4 bardak un bu şekilde sırayla eklenir. ( hepsi birden katıldığında hamur çok sert oluyor)
*en son fındık eklenerek, cevizden küçük parçalar yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
*200 cc ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
*soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpilir.
Elmalı Tart
malzemeler
*125 gr tereyağı (yumuşatılmış)
*1 yumurtanın sarısı
*1,2 su bardağı pudra şekeri
*1,5 - 2 su bardağı un
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
içi için;
*4 adet elma (rendelenmiş)
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı fındık
*2 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için;
*hamurdan ayrılmış ufak bir parça
*1 yemek kaşığı kakao
yapılışı
*tart malzemesinin tamamı yoğurulur ve hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayrılarak, kalanı tepsiye bastırılır.
*elmalar rendelenir, içine şeker eklenerek ocakta suyu çekilinceye kadar pişirilir.en son fındık ve tarçın eklenerek ocaktan alınır.
*elmalı harç soğuyunca, tart hamurunun üzerine yayılır.
*ayrılan hamura kakao eklenerek yoğrulur ve buzdolabında 15 dk kadar bekletilir.hafif sertleşen hamur elmaların üzerine rendelenir ve 200 cc ısıtılmış fırında pişirilir.
*tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Dulce de Leche soslu, Orman Meyveli Kek
malzemeler (20 cm kek kalıbı için)
*1 adet yumurta
*1,2 su bardağı sıvıyağ
*1,2 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un ( sıvı olursa yarım bardak daha eklenebilir)
*1,2 çay bardağı frambuaz
*1,2 çay bardağı yaban mersini
yapılışı
*yumurta ve şeker mikserle çırpılır.sırasıyla sıvıyağ, süt,un ,kabartmatozu, vanilya ve meyveler eklenir.
*meyveler eklendikten sonra çok karıştırılmadan yağlanmış kalıba dökülür ve 160 cc de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
*üzeri için ben geçen hafta yaptığım dulce de leche'den götürmüştüm, çok lezzetli oldu.ama farklı kremalar da kullanılabilir.
Şifa Olsun!
çocukluğumda annem çok sık yapardı bu kurabiyeden, ne kadar severek yerdik onu hatırladım sayenizde.
YanıtlaSilneredeyse günde iki kez uğruyorum sayfanıza,severek ve ilgiyle takip ediyorum.sevgilerimle
londradan feyza