18 Mayıs 2010 Salı

Fındıklı Kurabiye / Elmalı Tart / Orman Meyveli Kek


Meryemciği ziyaret ettiğimiz güne ait son yazı tatlılardan oluşuyor.fındıklı kurabiyeyi -ki çok lezzetliydi- ev sahibi; Fatıma zehra, elmalı turtayı; Zeynep, orman meyveli keki ise ben yapmıştım.

Fındıklı Kurabiye

malzemeler

*1 paket margarin (yumuşatılmış)
*1,2 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
*4 su bardağı un

yapılışı

*margarin, pudra şekeri ve 1 bardak un iyice yoğurulur.sonra birer bardak un eklenir ve yoğurmaya devam edilir.4 bardak un bu şekilde sırayla eklenir. ( hepsi birden katıldığında hamur çok sert oluyor)

*en son fındık eklenerek, cevizden küçük parçalar yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

*200 cc ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

*soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpilir.



Elmalı Tart

malzemeler
*125 gr tereyağı (yumuşatılmış)
*1 yumurtanın sarısı
*1,2 su bardağı pudra şekeri
*1,5 - 2 su bardağı un
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
içi için;
*4 adet elma (rendelenmiş)
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı fındık
*2 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için;
*hamurdan ayrılmış ufak bir parça
*1 yemek kaşığı kakao
yapılışı
*tart malzemesinin tamamı yoğurulur ve hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayrılarak, kalanı tepsiye bastırılır.

*elmalar rendelenir, içine şeker eklenerek ocakta suyu çekilinceye kadar pişirilir.en son fındık ve tarçın eklenerek ocaktan alınır.

*elmalı harç soğuyunca, tart hamurunun üzerine yayılır.

*ayrılan hamura kakao eklenerek yoğrulur ve buzdolabında 15 dk kadar bekletilir.hafif sertleşen hamur elmaların üzerine rendelenir ve 200 cc ısıtılmış fırında pişirilir.

*tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.



Dulce de Leche soslu, Orman Meyveli Kek
malzemeler (20 cm kek kalıbı için)
*1 adet yumurta
*1,2 su bardağı sıvıyağ
*1,2 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un ( sıvı olursa yarım bardak daha eklenebilir)
*1,2 çay bardağı frambuaz
*1,2 çay bardağı yaban mersini

yapılışı

*yumurta ve şeker mikserle çırpılır.sırasıyla sıvıyağ, süt,un ,kabartmatozu, vanilya ve meyveler eklenir.

*meyveler eklendikten sonra çok karıştırılmadan yağlanmış kalıba dökülür ve 160 cc de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.

*üzeri için ben geçen hafta yaptığım dulce de leche'den götürmüştüm, çok lezzetli oldu.ama farklı kremalar da kullanılabilir.

Şifa Olsun!

1 yorum:

  1. çocukluğumda annem çok sık yapardı bu kurabiyeden, ne kadar severek yerdik onu hatırladım sayenizde.
    neredeyse günde iki kez uğruyorum sayfanıza,severek ve ilgiyle takip ediyorum.sevgilerimle
    londradan feyza

    YanıtlaSil